Griekenland

Griekenland is waarschijnlijk het meest bekende Balkanland, maar is het meest verschillend van de andere. Vele kennen het van de veel genoemde zon vakanties. De hoofdstad Athene bewijst dat het veel meer te bieden heeft dan dat.

 

Samen met Kiki en Brian ging ik naar deze stad toe. We wilde een stad waarbij we het dagleven van cultuur snuiven en het uitgaansleven van opstap gaan konden combineren. Het was onze eerste keer in een Airbnb appartement. Daar kregen we zeker geen spijt van! We hadden een geheel eigen appartement voor maar 15 euro per persoon per nacht. Inclusief tuin en dakterras. We hadden erop gelet dat er een airconditioning aanwezig was, want met de hoge temperaturen daar kan je absoluut niet zonder.

 

Zoals we al hoopte barstte de stad van de cultuur. Dat er veel geschiedenis schuilt kan niet onopgemerkt blijven. Overal waar je gaat zie je iets van Griekse goden, tempels en stadions. Het lijkt net alsof je terug de tijd in gaat van Asterix en Obelix tijdens de Olympische spelen. We hadden geluk toen we aankwamen dat ze aan het staken zijn bij het openbaar vervoer. Op die manier konden wij ons hele verblijf gratis met de bussen rijden. ’s Avonds is er ook veel te beleven. Waarschijnlijk omdat het er zo warm is kunnen mensen niet slapen en zijn er barretjes tot diep in de nacht open. Met de veiligheid moet je wel opletten. Helaas tijdens onze reis is mijn dure camera gestolen.

 

Ondanks het verlies van mijn camera hebben we de reis als zeer mooi ervaren. Als je ’n week lang weg wilt is Athene de juiste plek waar je je zeker niet zal vervelen. En opletten met je spullen moet je trouwens toch in elke stad ;).

Er is ontzettend veel te zien, maar in de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen. Mocht je niet tegen ’n gemiddelde van 35 graden kunnen, ga dan vooral niet in de zomer.

 

Neem je studentenkaart mee. Op deze manier krijg je vaak korting bij verschillende musea. Dit geldt trouwens ook voor andere bestemmingen ;).

 

Er zijn veel eilandjes in Griekenland. Daardoor is het extra makkelijk om te eilandhoppen en meerdere op een dag te bezoeken.

 

Ikzelf heb fotografie gestudeerd. Door de Airbnb eigenaar professionele foto’s aan te bieden konden wij in ruil korting krijgen. Mocht je iets kunnen bieden, zou je dat wellicht ook kunnen ruilen voor korting?

 

Wil je sowieso korting krijgen? Als je op deze link krijg je automatisch 35 euro reis tegoed! Toch weer een á twee nachten gratis ;).

 

Goed nieuws voor de cat lady’s en andere katten liefhebbers onder ons, er zijn veel zwerf katten te vinden.

 

Als je een klein slotje hebt, neem deze dan mee zodat je tas op slot kan. Veiligheid voor alles en het bespaard je ’n hoop gedoe wanneer je wordt beroofd.

 

MUSEFREE.COM - SUBMITTING FORM...

Versturen mislukt, probeer opnieuw.

Bericht ontvangen!