IJsland

IJsland staat volgens mij wel bij iedereen bovenaan hun bucketlist. We kunnen tig redenen verzinnen om erheen te gaan, en dan toch is er maar een enkeling al geweest. Als je online kijkt naar de prijzen sluit je zo snel mogelijk je tabbladen en besluit je maar te gaan kamperen in een tentje in je achtertuin.

 

Danja vertelde mij dat wanneer zij klaar zou zijn met afstuderen haar droom is een busje te kopen en door de wereld te trekken. Dat gaf mij een idee. Wat nou als we een busje huren in IJsland? Dan besparen we op excursies, hotels en kunnen we zelf bepalen waar we heen willen. Toen kwam Miriam er bij, zij was al eens eerder door IJsland heen gereisd en kon ons enkele ins en outs vertellen. Samen met haar ben ik gaan onderzoeken hoe wij op een goedkope manier door de prachtige landschappen kunnen vertoeven.

 

Toen we boven IJsland vlogen stonden we al versteld van het landschap. Zodra we ons busje hadden volgden we via de ‘Golden Circle’ onze planning. De lange ringweg die door heel IJsland gaat. Om de zoveel meter veranderde het landschap weer en ondanks we uren achter elkaar reden verveelde het geen moment. Het mooie aan het hebben van een eigen busje is, dat we zelf kunnen bepalen wanneer we een extra afslag namen of er een overslagen. Door de totale vrijheid was deze manier van door IJsland reizen de beste keuze geweest voor ons.

 

Buiten de smaak van de haai die we hebben geproefd, was de reis alleen maar genieten. Door goede voorbereiding hebben wij de week van ons leven beleefd en kunnen we het zo aan iedereen aanraden.

Zodra je een busje of dergelijke huurt probeer zover mogelijk van het toerisme te gaan. De prijzen zijn aanzienlijk lager wanneer je verder het land in rijdt. Bij de Blue Lagoon betaal je makkelijk meer dan 100 euro voor toegang. Bij de natuur baden in Myvatn was dat ‘maar’ 33 euro.

 

Vlieg met WOWair van Amsterdam naar Keflavik. Er zijn daar al retourtjes te vinden van ongeveer 110 euro, dat is relatief goedkoop als je de andere prijzen vergelijkt.

 

Er zijn twee supermarkten waarbij je betaalbaar inkopen kan doen. Deze kunnen in verhouding tot wel vijf keer goedkoper zijn dan de andere. Ze heten Bónus en Krónan.

 

Als je perse voor het Noorderlicht naar IJsland wilt raad ik je aan vooraf op te zoeken wanneer deze te zien is. Dat is namelijk niet het heel jaar mogelijk.

 

Wij hadden één koffer bijgeboekt waarin we alle spullen legden. Kleren wassen kan je op campings en die zijn goedkoper dan extra bagage bij te betalen.  (Let op wat er wel en niet in de wasmachine mag om taferelen te voorkomen dat je van de camping moet vluchten zoals bij ons dat het geval was).

 

In de tijd wanneer wij er waren was het maar drie uur nacht, mocht je slecht slapen neem een slaap maskertje mee ;).

 

Wij zijn zeven dagen in IJsland geweest, wil je weten wat onze planning was? Klik dan hier om hem te bekijken.

 

MUSEFREE.COM - SUBMITTING FORM...

Versturen mislukt, probeer opnieuw.

Bericht ontvangen!