Kroatië

Als je aan je vrienden zal vragen wat het voormalige Joegoslavië inhoudt zal vrijwel niemand het antwoord kunnen geven. Wellicht dat ze weten dat er niet zo heel lang geleden burgeroorlogen waren, maar daar zal je het ook mee gehad hebben.

 

Ook Lisa wist hier vrij weinig van af, een klasgenoot en goede vriendin van mij. Zodra ik landen opnoemde zoals Macedonië, Servië, Kroatië enzovoorts begon er een belletje te rinkelen .. ‘Game of Thrones is daar opgenomen!’. Daarom besloot ik haar mee te nemen naar onder andere deze filmlocaties in Dubrovnik, Kroatië. Toen we de ‘Old Town’ inliepen van Dubrovnik werden we helemaal betoverd door de omgeving. Je herkend direct Kingslanding, van Game of Thrones erin terug. Ondanks het een kleine stad is en je al snel alles hebt gezien blijft je ervan onder de indruk. Kroatië bevat meerdere eilandjes, dus we konden buiten de ‘Old Town’ bezoeken ook nog eilandhoppen.

 

Tijdens onze reis nam ik haar mee naar de omringende landen Montenegro en Bosnië & Herzegovina. We kozen ervoor om dagtripjes te boeken en de veelzijdigheid van deze Balkanlanden te ontdekken. Toen we in de stad Mostar (Bosnië & Herzegovina) waren, zagen we er armoede en hoe het land aan het vechten is om te herrijzen van de burgeroorlogen. Het was shockerend, in een zekere zin mooi maar vooral indrukwekkend.

 

Haar onwetend en negatief beeld werd grotendeels veranderd en enigszins ook bevestigd. Toen ze achteraf zei dat ze het zeker de moeite waard vond en andere kon aanraden erheen te gaan voelde mijn taak als volbracht.

Als je voor Dubrovnik kiest en je wilt de Game of Thrones locaties bezoeken, zoek van tevoren screenshots op van de scenes! Heb je hulp nodig? Download hier de foto’s die ik met Lisa heb gemaakt.

 

Lees wel de kleine lettertjes als je een dagtrip boekt naar de omringende landen. Een meisje uit Mongolië bij ons in het busje had namelijk niet het juiste visa of legitimatie document en werd terplekke bij de grens eruit gezet.

 

De ‘Old Town’ van Dubrovnik is toeristisch waardoor de prijzen er relatief hoger zijn. Als je kosten wilt besparen raad ik aan om je daarbuiten te bevinden.

 

Kroatië kent veel stranden, in de zomer een goed goede bestemming om naar toe te gaan! Wil je specifiek naar Dubrovnik zou ik vooral NIET aanraden in het hoogseizoen erheen te gaan. Het is er vroeg in het jaar al warm dus ga er eerder heen, daarnaast is het dan goedkoper ernaar toe vliegen.

 

Kroatië is een wijnland, er zijn talrijke wijnbarretjes waar je goed de avonduurtjes in kan doorbrengen.

 

Er zijn vele organisaties die tours aanbieden in de omgeving, wij hebben ervoor gekozen om met viator.com te gaan en we waren hier zeer tevreden over.

 

De medereizigers die wij hebben ontmoet via de Couchsurfing app deden vaak een hele rond trip van Noord tot Zuid Kroatië. Wij hebben dit zelf niet gedaan maar het blijkt heel makkelijk en goedkoop te zijn om zo het land te ontdekken met het openbaar vervoer.

 

MUSEFREE.COM - SUBMITTING FORM...

Versturen mislukt, probeer opnieuw.

Bericht ontvangen!