Liften

Zodra ik een nieuwe reis ga maken, plan ik deze vaak van begin tot einde helemaal vol. Ik heb graag te touwtjes in handen en alles wordt tot op de puntjes geregeld. Maar toen ging ik liften ..

 

De uitdaging was alles los te laten en volledig de onzekerheid in te gaan. Normaal vinden we de bestemming belangrijk waar we heen gaan, maar dit keer ging het om de reis. Overal waar het lot ons zou brengen, was waar wij moesten zijn. Ter voorbereiding hadden we het hele internet afgezocht naar tips en tricks. Zo besloten we een tracker app te downloaden, op deze manier kon het thuisfront onze locatie volgen en gaven we hen en onszelf een veilig gevoel. Daarnaast is het leuk om te zien welke route je hebt afgelegd!

 

Eenmaal onderweg ging het begin moeizaam. We wisten niet echt waar te beginnen en het regende al snel (wie gaat er ook liften in maart ..). Maar na onze eerste rit hebben we nooit langer hoeven te wachten dan 15 minuten op onze volgende! We kwamen al snel grote afstanden verder en het gaf zó ’n enorme kick wanneer er weer een auto voor on stopte. Van jonge gozers tot moeders met gezinnen tot schattige omaatjes namen ze ons allemaal mee. We vertelde waar ons project overging en iedereen droeg graag een steentje bij. We kregen gratis eten, rondleidingen en overnachtingen en gastvrijheid waarvan je alleen kan dromen.

 

Het mooiste van alles is dat niemand deze trip kan ervaren zo als wij dat hebben gedaan. Elke lift vakantie zal anders zijn en daarom altijd een nieuw avontuur dat je beleefd. Ik kan alleen maar aanraden .. DOEN!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Doe onderzoek voordat je gaat.

 

Neem NIET, ik herhaal NIET teveel spullen mee. Als je écht iets nodig hebt zijn er genoeg winkels in de wereld. Je moet tenslotte alles zelf dragen.

 

Draag een gele jas of een andere opvallende kleur. Mensen zien je van een afstand al staan en je ziet er vrolijker uit. Hoe je overkomt is ontzettend belangrijk.

 

Voor ons werkte mensen en vrachtwagenchauffeurs aanspreken op een tankstation niet. Neem daarom een dikke stift en karton mee waarop je op een veilig punt kan gaan staan.

 

Neem een boekje of een schrift mee, je ontmoet zóveel mensen dat je ze onmogelijk allemaal individueel kan onthouden. Laat ze erin schrijven en je zal altijd aan ze terug kunnen denken.

 

Wanneer je bij mensen thuis verblijft, neem lucifers mee. Daarmee kan je je geur verbloemen wanneer je boodschap nummer twee pleegt. Poepen is menselijk, maar je voelt je minder ongemakkelijk wanneer je geen stank achterlaat ;).

 

Durf te vragen, wij vertelde de mensen die voor ons stopte waar ons project over ging en van het een kwam het ander. Ze boden ons een gratis verblijf plek aan. Wel 4 van de 5 nachten is het ons gelukt!

 

Stop voordat het donker wordt. ’s Avonds heb je tijd nodig om een verblijf plek te zoeken mocht dat nog niet gelukt zijn en niemand neemt creeps mee die in de nacht met een bordje langs de weg staan.

 

MUSEFREE.COM - SUBMITTING FORM...

Versturen mislukt, probeer opnieuw.

Bericht ontvangen!