Rusland

In de films zijn de Russen altijd ‘the bad guys’ en op het nieuws zien wij alleen maar hoe vreselijk hun president is. De meeste zijn ervan overtuigd dat het daar onveilig is.. Maar is dat terecht?

 

Natuurlijk zal het niet overal in het land hetzelfde zijn (vooral te bedenken dat de oppervlakte van het land 17.100.00 kilometer is), maar ik ben ervan overtuigd dat in zo’n wereldsteden als Moskou en Sint Petersburg dat totaal niet het geval zou zijn. Samen met mijn moeder boekte ik een groepsreis in die twee steden. Eenmaal aangekomen merkte je al direct de striktheid van het land. Ik heb me nooit ergens zo veilig gevoeld. Op normale pleinen in Moskou waren er security poortjes met politie te vinden om toezicht te houden.

 

We hebben drie dagen doorgebracht in Moskou waar elke seconde nieuwe indrukken kwamen die je versteld doen staan. Op het Rode Plein kwam ik ook nog eens Yulia Samoylova tegen, de Russische inzending van het Eurovisie in 2017 die gediskwalificeerd werd omdat ze in de Krim is geweest. Hoe groot is die kans van alle 144,1 miljoen inwoners van het land? Erna gingen wij met een nachttrein naar Sint Petersburg. Een wereld van verschil met Moskou, maar zeker niet minder mooi. Daar zijn we uiteindelijk nog naar het ‘Wodka Museum’ geweest en hebben we optredens van Kozakken aanschouwd. Kozakken zijn een traditionele gemeenschap die bekend staan om hun onafhankelijke levenswijze en militaire vaardigheden.

 

Uiteindelijk had ik geen betere eerste ervaring in Rusland kunnen opdoen. Zowel mijn moeder als ik hebben wij ontzettend veel plezier gehad van de georganiseerde reis. Alle vooroordelen waren voor niks geweest, want de volgende keer zou ik zo op eigen houtje durven terug gaan naar Moskou (en Sint Petersburg).

Helaas is het verplicht een visum aan te vragen als je naar Rusland wil gaan. Wees daar op tijd bij, want een last minute vakantie zal er niet in zitten.

 

Ondanks Sint Petersburg zeker de moeite waard is zou ik vooral aanraden langer in Moskou te blijven dan ik dat was. Er was nog zóveel te beleven!

 

Het centrum van Moskou is ontzettend rijk, een paar kilometer verderop is dat heel anders. Bezoek daarom zeker ook het platteland voor een realistischer beeld.

 

Er zijn vele dagexcursies te vinden. Bij ons zaten er genoeg inbegrepen en konden wij zelf bepalen of we hieraan wilde deelnemen. De reis die wij hadden geboekt kan je hier vinden.

 

In Rusland vertellen ze vaak alleen de goede kant van hun geschiedenis, zoek daarom vooral een local die je een realistischer beeld kan vertellen! Vooral de jeugd spreekt er tegenwoordig zeker een woordje Engels.

 

Koop een ticket voor de metro en bezoek alle kunst in de metrohaltes van Moskou. Echt de moeite waard en goedkoop!

 

De prijzen in het centrum van deze twee steden liggen ongeveer gelijk als de prijzen in Nederland. Dat kan relatief duur zijn ;).

 

Ondanks ik deze reis heb gemaakt, valt er zeker meer te beleven in het land. Zo bevindt zich de Trans Siberische-Spoorlijn in Rusland, de langste spoorlijn ter wereld die door het hele land tot aan met China en Noord-Korea gaan!

 

 

MUSEFREE.COM - SUBMITTING FORM...

Versturen mislukt, probeer opnieuw.

Bericht ontvangen!